print deze paginagroter lettertype kiezen

Toestemming voor landelijke registratie bij het RIVM

Toestemming voor landelijke registratie bij het RIVM

Wij geven een aantal gegevens over uw vaccinatie door aan het RIVM als u dat goed vindt. Dat is belangrijk voor uw veiligheid, voor onderzoek om te kijken of het vaccin goed werkt, en om te besluiten of er bij een voldoende hoge vaccinatiegraad maatregelen kunnen worden versoepeld. Ook kunt u bijvoorbeeld snel gewaarschuwd worden bij eventuele bijwerkingen.

Na vaccinatie krijgt u een registratiekaart mee met informatie over het vaccin dat u gekregen heeft. Deze kunt u bij de tweede vaccinatie opnieuw gebruiken. Als uw gegevens zijn doorgegeven aan het RIVM, kunt u later ook een kopie van uw registratiekaart bij het RIVM opvragen.

Welke gegevens?
Het RIVM registreert de volgende gegevens: uw burgerservicenummer, geboortedatum, voornaam en achternaam, uw adresgegevens, reden vaccinatie (leeftijd, medische aandoening of zorgverlener), datum en plaats waar u de vaccinatie heeft gekregen, naam van het vaccin en batchnummer.

We vragen u om aan te geven of u het wel of niet goed vindt dat uw huisarts deze gegevens met het RIVM deelt. Dit kunt u aanvinken bij de aanmelding op de website. Uw keuze heeft geen invloed op uw vaccinatie. Het vaccin wordt ook toegediend als u géén toestemming geeft voor het delen van de informatie met het RIVM.

Bewaren van gegevens
Op grond van de wet bewaart het RIVM uw vaccinatiegegevens in principe 20 jaar. Dit kan korter of langer zijn als dat noodzakelijk is voor de doelen van registratie die hierboven zijn beschreven. Alleen een klein aantal mensen kan uw persoonlijke gegevens bekijken. Dat zijn degenen die het vaccinatieprogramma uitvoeren of u moeten waarschuwen als er iets niet goed is gegaan. Voor beleid en statistiek worden de gegevens anoniem
gemaakt. U kunt uw gegevens op elk moment uit de registratie bij het RIVM laten verwijderen. Dit kan eenvoudig op mijn.rivm.nl/vaccinaties. U heeft hiervoor uw DigiD nodig.

Meer informatie
Uitgebreide informatie over gebruik en beveiliging van uw gegevens kunt u vinden op coronavaccinatie.nl.

  Terug naar boven

zoeken

Interieur pand
Reanimatietraining 2019
Teamuitje 2017